fbpx

Videorekrytointi tuo yrityksen ja työnhakijan lähemmäs toisiaan

Rekrytoinnin menestyksekäs toteuttaminen on harvoin helppoa. Haasteena on erityisesti saada parhaat osaajat mukaan, sillä alansa huiput ovat usein jo tekemässä hyvää tulosta muualla. Tärkeässä roolissa heidän houkuttelussa ovat positiivinen työnantajamielikuva ja miellyttävä hakijakokemus.

Videorekrytointiin erikoistunut RecRight Oy:n kehitysjohtaja Miikka Tuomola neuvoo, miten tämän voi toteuttaa käytännössä – ja miten videotyökaluilla voi saada paljon hyvää aikaan.

Videoista on tullut entistä keskeisempi osa rekrytointia ja niiden tuomia etuja kannattaa hyödyntää rohkeasti myös pk-yrityksissä. Videotyökalujen avulla yritys voi haastatella hakijoita jo aikaisessa vaiheessa, ja esimerkiksi tehdä omaa yrityskulttuuriaan esittelevän videon. Hakija puolestaan saa tilaisuuden tuoda persoonansa esille monipuolisesti sekä osoittaa motivaationsa.

Työnantajamielikuvan rakentaminen on pitkäjänteistä ja rehellistä viestintää

– Kun minulta kysytään, mitä työnantajamielikuva käytännössä tarkoittaa, tiivistän sen yhteen lauseeseen: halutaanko teille töihin? Tuomola selventää.

Positiivinen työnantajamielikuva luodaan tehokkaalla ja avoimella viestinnällä, jossa parrasvaloihin tuodaan yrityksen ihmiset ja heidän tarinansa. Todenmukaisen kuvan antaminen toiminnasta ja työkulttuurista edesauttaa tehtävään parhaiten sopivien hakijoiden löytämistä. Myös RecRight panostaa tulevaisuudessa hyvää työnantajamielikuvaa edistävien videoiden toteutukseen.

– Ihmisläheistä, aitoa ja simppeliä viestintää, Tuomola kiteyttää.
– Myös työnhakuilmoitukseen kannattaa panostaa. On erittäin tärkeää kertoa, mitä yritys voi tarjota hakijalle, Tuomola neuvoo.
– Hakijalle on tärkeää kokea, että juuri hänet halutaan töihin.

Unelmatiimin kokoaminen yksinkertaisella videorekrytoinnilla

Raskaat ja aikaa vievät perinteiset rekrytointijärjestelmät ovat jäämässä historiaan. Työnhakuprosessista pyritään tekemään mahdollisimman helppoa ei vain yritykselle, vaan myös työnhakijalle. Yksinkertaisuus työnhaussa edesauttaa myönteisen hakijakokemuksen luomista.

– Olisihan se hienoa, jos pelkkä LinkedIn -linkki riittäisi. Eivät CV ja työhakemus kuitenkaan ole katoamassa, mutta niiden merkitys vähenee, Tuomola arvioi.

Pitkien lomakkeiden sijaan yritys voi esimerkiksi liittää työnhakuilmoitukseen videolla esitetyn kysymyksen, johon hakija vastaa lyhyesti myös videolla. Pienestä jännityksestä huolimatta hakijan ei kuitenkaan kannata hioa esiintymistään liikaa.

– Tärkeintä on olla oma itsensä. Aitous on ensisijaisen tärkeää sekä yritykselle että hakijalle, Tuomola toteaa.

Prosessin edetessä lupaavat hakijat voidaan haastatella videon välityksellä. Näin vain muutama huippuhakija kutsutaan henkilökohtaiseen tapaamiseen, mikä nopeuttaa rekrytointia ja vähentää turhaa matkustamista haastatteluihin.

RecRight on videorekrytointialan pioneeri

videorekrytointityökalu recrightSuomessa ollaan Tuomolan mukaan edistyksellisiä rekrytointiteknologiassa, hakijakokemuksessa sekä globaalissa rekrytoinnissa. RecRight tarjoaa markkinoiden parhaan videokokonaisuuden tehokkaan, yksinkertaisen ja modernin rekrytoinnin toteuttamiseen rekrytointityökalulla sekä videotyöhaastattelulla.

Haluatko testata tai tilata RecRight-ohjelmiston rekrytoinnin avuksi?

Jos haluat kokeilla tai pyytää tarjouksen niin ole yhteydessä asiakaspalveluumme.

Rekisteröidy ja hyödynnä etu!

Rekisteröidy uuteen verkkokauppaamme ja saat 50€ edun tuleviin ostoksiin. Voit hyödyntää sen jo RecRight-ohjelmiston hankkimiseen. Tilaa etusi ja rekisteröidy samalla  –> http://www.saashop.fi/etu2

(HUOM!  Etu voimassa rajoitetun ajan)

Rekisteröidy tästä

Apua ohjelmistojen valintaan, hankintaan ja käyttöönottoon

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellenne sopivimmat ohjelmistot

Pyydä apua asiantuntijaltamme
2019-08-07T14:17:56+03:00October 25th, 2018|SaaS-aiheiset artikkelit, SaaShop tuotteet & uutiset|