fbpx
Yrityksen perustaminen2019-07-18T12:32:51+03:00

Yrityksen perustaminen

Yrityksen nimi, kaupparekisteri-ilmoitus, verkkotunnus ja ohjelmistot

Yrityksen perustaminen on helppoa: avaa pankkitili, talleta tilille pääomaa, ja lähetä kaupparekisteriin sähköinen ilmoitus, jossa ovat mukana perustamisasiakirjat. Siinä lyhyesti yrityksen perustaminen, mikä onkin ehkä se helpoin osio aloittavan yrityksen toiminnassa. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia muita tärkeitä asioita, joita on syytä miettiä ennen yrityksen perustamista.

Artikkelissa emme keskity yrityksen liiketoiminnan suunnitteluun tai liikeidean toimivuuden arviointiin – näihin on omat asiantuntijansa. Sen sijaan tarjoamme konkreettisia neuvoja siihen, miten yrityksen nimi, verkkotunnus ja aloituksessa tarvittavat ohjelmistot valitaan.

Yrityksen perustaminen alkaa yrityksen nimen ja verkkotunnuksen valinnalla

Yrityksen perustaminen lukitsee pitkälti myös yrityksen nimen. Nimeä on työlästä muuttaa myöhemmin, joten sen valinnassa on syytä olla huolellinen. Digitaalisessa maailmassa yrityksen nimeä mietittäessä pitää myös selvittää, voidaanko yrityksen nimellä rekisteröidä järkevä verkkotunnus, joka on sama kuin yrityksen nimi. Koko yrityksen brändi rakentuu tuon nimen ympärille.

Varaa verkkotunnus ensin, perusta yritys seuraavaksi

Internetin verkkotunnukset varataan niitä myyvien yhtiöiden kautta. Verkkotunnusten (joista käytetään myös termiä domain-nimi) päätteitä on satoja erilaisia. Jos asiakkaasi ovat Suomessa, etkä tähtää kansainvälisille markkinoille, kannattaa varata .fi-verkkotunnus.

Monet tunnuksista ovat jo varattuja, minkä vuoksi nimen miettimisessä kannatta käyttää luovuutta. Hyvä verkkotunnus on persoonallinen, mieleen jäävä, lyhyt, sekä helposti lausuttava ja kirjoitettava. Sama pätee yrityksen nimeen.

SaaShop Oy -nimessä yhdistyvät sanat SaaS ja Shop. Ensimmäisellä tarkoitetaan vuokrattavaa ohjelmistoa ja jälkimmäisellä kaupankäyntiä, eli siinä yhdistyvät sekä yhtiömme identiteetti että tarkoitus: olemme SaaS-ohjelmistojen markkinapaikka.

Tilaa verkkotunnus palveluna tai etsi sopiva itse

Verkkotunnussuunnittelijamme auttavat sinua innovoimaan yrityksellesi hyvän nimen ja verkkotunnuksen, sekä etsimään vapaan tunnuksen. Neuvomme myös yrityksen perustamiseen liittyvissä asioissa.

Verkkotunnuksen saatavuuden voit testata tästä:
Tilaa verkkotunnus

Uuden yrityksen perustaminen tehdään kaupparekisterin digitaalisessa palvelussa

Yrityksen perustaminen on helpoin tehdä kaupparekisterin ja verohallinnon yhteisessä sähköisessä asiointipalvelussa. Valitse etusivulta “yrityksen perustaminen” ja “tietojen ilmoittaminen”. Palvelu ohjaa yrityksen perustamisen eri vaiheissa. Ilmoittaminen palvelussa on myös edullisempaa kuin paperilomakkeilla, ja käsittelyaika kaupparekisterissä nopeutuu.

Verkkotunnus rekisteröity ja yritys perustettu – seuraavaksi ohjelmistot kuntoon

Kun yritys on perustettu ja nimi rekisteröity, on perusta kunnossa. Sitten alkaa varsinainen työ. Tänä päivänä alalla kuin alalla tarvitaan digitaalisia työvälineitä, eli mm. ohjelmistoja, markkinointityökaluja, somekanavia ja verkkopalveluita. Oli kyse sitten kukkakaupasta tai rakennusliikkeestä, tarvitset ainakin:

  • toimisto- ja sähköpostiohjelmistot (esim. O365 tai G Suite)

  • verkkosivut ja liidityökalut

  • markkinointityökalut, joilla tavoitat asiakkaasi sekä sosiaalisessa että perinteisessä mediassa

  • myyntiin ja asiakkuuksien hoitoon liittyviä ohjelmistoja

  • tilitoimiston, jolla on käytössä sähköinen taloushallinto

Kauttamme saat kaikki palvelut ja sovellukset, joita tarvitset ensimmäisen vuoden aikana.

All-in-one -ohjelmistopaketti aloittavalle yrittäjälle!

Kaikki ohjelmistot, jotka yrityksesi tarvitsee toiminnan aloittamiseen.

49 €/kk

(Erikseen ostettuna 59 €/kk) Säästä 15 %

Lisäkäyttäjät: +29 €/kk/käyttäjä

Lisätietoja
Osta nyt

Huom! Voit ostaa ohjelmistoja myös erikseen, laskemme sinulle aina hyvän tarjouksen.

Kysy meiltä neuvoa

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellesi sopivimmat ohjelmistot