Tässä juttusarjassa esittelemme Ohjelmistoja.fi:n tiimin jäseniä.

Mikko Palotie siirtyi uusien haasteiden perässä perheyrityksestä Channel Account Managerin rooliin Ohjelmistoja.fi:lle. Kuluttajapuolen myynti- ja markkinointitehtävät vaihtuivat B2B-myynnin maailmaan ja asiakkuuksien kehittämiseen. Myyntityö on saanut kokonaan uudet kasvot ja motivaatiota päiviin lisää uniikin palvelun aito hyöty, joka todella ratkaisee pk-yritysten haasteet ohjelmistojen saralla.

“Halusin lähteä kokeilemaan ihan uutta alaa. Työskentelin aiemmin kuluttajapuolen myynnin ja markkinoinnin parissa, rakentamiseen liittyen. On mielenkiintoista tehdä myyntityötä ohjelmisto- ja ICT-alalla, jossa uutta pääsee oppimaan jatkuvasti”, Mikko kertoo, kuinka päätyi B2C-puolelta Channel Account Manageriksi yritysmyynnin pariin ja jatkaa:

“B2B-myynti on ollut todella antoisaa. On mukava päästä keskustelemaan eri ratkaisuista, kun tietyt lainalaisuudet myynnistä ymmärretään jo valmiiksi puolin ja toisin. Pidän siitä, että vastapuolella on toinen ammattilainen, yritys. Koko myyntiprosessi on erilainen kuluttajapuoleen verrattuna ja tuntuu siltä, että tämä on minun juttuni.”

Helppokäyttöinen palvelu, jonka hyöty ei jää epäselväksi

Mikko työskentelee täysipäiväisesti myyntityön parissa ja kontaktoi pääsääntöisesti tilitoimistoja. Palvelunhyöty ei jää epäselväksi, sillä Ohjelmistoja.fi tarjoaa kaikki ohjelmistot yhdelle laskulle, joka on myös taloushallintoalalla työtaakkaa mittavasti helpottava tekijä:

“Ohjelmistojen keskittäminen auttaa jo itse tilitoimistoa siinä, että kaikki lisenssit on yhdistetty. Jos yrityksellä on vaikka kuusi eri ohjelmistoa käytössä, ei jokaisen ohjelmiston lisenssiä tarvitse erikseen poistaa mikäli työntekijä irtisanoutuu. Vastaavasti uuden työntekijän aloittaessa riittää, että hänelle avataan lisenssit kaikkiin ohjelmistoihin yhdestä paikasta”, Mikko avaa keskittämisen hyötyjä.

“Toinen kulma on tietysti se, ettei tilitoimiston tarvitse kysellä omien asiakkaidensa kuittien perään joka kuukausi. Keskittämisen tuoman edun lisäksi Ohjelmistoja.fi:n palvelun parhaita puolia on sen helppokäyttöisyys”, Mikko jatkaa.

Töihin on helppo tulla, kun vastassa odottaa huippu porukka ja hyvä meininki

Mikko kokee työn parhaiksi puoliksi tällä hetkellä sen, että joka päivä oppii uutta ja töitä saa tehdä huippu porukassa.

“Ohjelmistoja.fi:lle oli todella helppo tulla töihin ja porukkaan pääsi hyvin mukaan. Työyhteisö täällä on avoin, huumorintajua riittää ja apua saa aina, jos sille vaan tarvetta on! Työkavereiden kanssa voi puhua sekä työ-, että vapaa-ajan asioista, ja täällä on koko ajan hyvä meininki.”

Vapaa-ajallaan Mikko pelaa jääkiekkoa. Kesäisin jääkiekkomaila vaihtuu golf- ja padelmailaan. Pallopelit ovat muutenkin lähellä Mikon sydäntä. Tulevaisuuden osalta Mikko ei vielä tee kiveen hakattuja suunnitelmia. Nykyinen työ uuden alan parissa tarjoaa jatkuvasti opittavaa ja Mikko haluaakin kehittyä omassa työssään niin hyväksi kuin mahdollista.

“Nyt mennään päivä kerrallaan näissä hommissa oppien ja kehittyen. Katsotaan sitten isona, mitä keksitään, jos joku lamppu tulevaisuuden haaveesta syttyisi oman kesämökin lisäksi”, Mikko naurahtaa.

Mikon vinkki pk-yrityksille:

“On aika vaikeaa löytää yritystä, jossa ei olisi montaa eri ohjelmistoa käytössä. Alasta riippumatta yritys yleensä tarvitsee ohjelmiston laskutukseen, asiakkuuksien hallintaan, markkinointiin sekä muihin eri projekteihin. Moni yritys varmasti samaistuu siihen, kuinka aikaa vievää usean ohjelmiston hallinnointi voi olla. Kun ohjelmistot laitetaan yhteen ja samaan nippuun, saadaan helpotusta kokonaisvaltaisesti niin oman yrityksen lisenssien hallinnointiin kuin esimerkiksi laskutukseen ja kirjanpitoon. Jos samalla hinnalla on mahdollista tehdä asioista huomattavasti yksinkertaisempia ja helpompia suomenkielistä asiakaspalvelua unohtamatta, niin sellainen tilaisuus kannattaa jokaisen yrityksen hyödyntää!”

Ota yhteyttä, me palvelemme sinua

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellenne sopivimmat ohjelmistot.

Ota yhteyttä

Uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä liiketoimintaohjelmistojen kehityksestä ja näet ensimmäisenä mielenkiintoiset uutiset.

Tilaa uutiskirje