Täs juttusarjassa esittelemme Ohjelmistoja.fi:n tiimin jäseniä.

Account Managerimme Markus Paakkonen aloitti Ohjelmistoja.fi:llä huhtikuun 2021 alussa. Markus on työntekijänä varsin tunnollinen, asiakaslähtöinen ja yrittäjähenkinen – hän pitää itselähtöisestä työskentelystä.

Markuksen aikaisempaa taustaa värittävät muun muassa työkokemus terveydenhuoltoalalta, liiketoiminnan tradenomiopinnot sekä käytännön myyntityö kentällä. Kaikesta koetusta on ollut hyötyä tulevaisuuden haasteita ajatellen, ja nykyinen työ vastaa odotuksia ihan täysin.

– Olen todella fiiliksissä tästä uudesta työstä, Markus iloitsee.

Ensihoitajasta käytännön myyntityön kautta SaaS-liiketoiminnan pariin

Markuksella on taustalla reilun viiden vuoden kokemus ensihoitajana ambulanssissa. Liiketoiminta sekä erityisesti myynti ja markkinointi ovat kuitenkin aina kiinnostaneet Markusta. Hän lähtikin opiskelemaan liiketoimintaa Laurea-ammattikorkeakouluun vuoden 2017 tammikuussa sekä valmistui liiketoiminnan tradenomiksi vuoden 2020 keväällä.

Valmistumisensa jälkeen Markus ajatteli myyntityön olevan oma juttunsa. Myyntityöstä kertyikin kokemusta muun muassa Verisurella hälytysjärjestelmien myynnin parissa, mikä on toiminut hyvänä ponnahduslautana tulevaisuutta ajatellen. Kentällä tapahtuvan myynnin ja kylmien asiakaskontaktien kautta Markus sai tärkeitä oppeja myynnin eri osa-alueista.

SaaS-liiketoiminnasta Markus on ollut kiinnostunut opiskeluajoilta lähtien: hän kirjoitti opinnäytetyönsä SaaS-liiketoimintamalleista ja niiden käyttämisestä terveysteknologioissa. Markus alkoikin lopulta katsella aktiivisesti eri SaaS-yhtiöitä, minkä myötä hän löysi Ohjelmistoja.fi:n ja SaaShopin. Markus lähetti ensin sähköpostia Tapio Talvisalolle, joka ohjasi häntä ottamaan yhteyttä Kaj Seesteeseen, joka puolestaan pyysi Markuksen haastatteluun. Selvisi, että Kaj oli lukenut myös Markuksen opinnäytetyön. Lopulta yhteistyö pääsi alkamaan.

Tärkeintä työssä on lisäarvon tuottaminen asiakkaille – ja haastavuus on myös palkitsevaa

Nykyisessä Account Managerin roolissaan Markus tekee uusasiakashankintaa sekä ylläpitää nykyisiä asiakkuuksia. Työnkuva pitää laajasti sisällään kaikkien tarjolla olevien ohjelmistojen ja palveluiden myymistä asiakkaille, mutta Markuksen suurimpana vastuualueena on kuitenkin Pipedrive.

Markuksen mukaan parasta työssä on mahdollisuus toimia häntä kiinnostavalla SaaS-liiketoiminnan alalla sekä tutustua syvemmin eri ohjelmistoihin ja niiden käyttöliittymiin. Tätä kautta onnistuu aidon lisäarvon tuottaminen asiakkaille, mikä on motivoivaa.

– On todella siistiä huomata tuottavansa asiakkaiden liiketoimintaan lisäarvoa omalla työllään. Tärkeintä onkin lisäarvon tuominen ja oikeasti avuksi oleminen asiakkaille, Markus korostaa.

Ohjelmistoalan laajuus haastaa opettelemaan jatkuvasti uutta. Juuri tässä kiteytyykin alan palkitsevuus työntekijälle.

– Työssä on hyvä tietää ohjelmistoista ja niiden toiminnasta syvemmälläkin tasolla, ja tässä niistä oppii koko ajan, mikä on myös todella palkitsevaa. Sanoisinkin, että haastavuus itsessään on myös palkitseva asia.

Markus kiittelee Ohjelmistoja.fi:n hyvää tiimiä ja tiimihenkeä: ohjeistusta ja tukea on saanut tarpeeksi uudessa tehtävässä onnistumiseksi, ja tiimin ohjelmistoasiantuntemus on auttanut uuden opettelussa.

Vapaa-ajan osalta Markuksen arki ja etenkin viikonloput sujuvat mukavasti avopuolison, koiran ja ystävien kanssa sekä harrastusten parissa. Markus lenkkeilee aktiivisesti, pyöräilee sekä pelaa jalkapalloa.

Markuksen vinkki urapolkua ajatellen: – Jos jokin asia kiinnostaa, niin kannattaa luoda itselleen päämäärä ja mennä sitä kohti. Älä pidä mitään turhana polun rakentamisen kannalta – esimerkiksi tekemäni opinnäytetyö oli hyödyksi ja avasi jonkin verran ovia, kun tein sen hyvin, vaikka en ehkä sitä tehdessäni ajatellutkaan asiaa tästä näkökulmasta. Kaikesta aikaisemmasta kokemuksestani on ollut hyötyä. Kentällä tapahtuva myyntityö opetti käytännössä paljon myynnin maailmasta, ja ensihoitajan työssä vastaan tulleet värikkäät asiakaskohtaamiset opettivat todella paljon erilaisten ihmisten kanssa toimimisesta. Vaihtelevat sosiaaliset kohtaamiset ovatkin kulkeneet matkalla aina mukana, mikä on kehittänyt sosiaalisia taitoja erilaisia tilanteita varten.


Lue myös muut artikkelit tiimistämme:

Apua ohjelmistojen valintaan, hankintaan ja käyttöönottoon

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellenne sopivimmat ohjelmistot

sovi tapaaminen