Tässä juttusarjassa esittelemme Ohjelmistoja.fi:n tiimin jäseniä.

Head of R&D eli kehitystiimiämme luotsaava Veli-Pekka Nurmi aloitti meillä Ohjelmistoja.fi:llä elokuussa 2021. Veli-Pekalla on taustallaan monipuolinen kokemus niin liiketalouden kuin teknisen puolen saralla. Mitattavuus ja todellisen hyödyn tuottaminen asiakkaille kulkevat mukana keskeisinä arvoina. 

– Tehtäväni on vetää devaustiimiä product ownerin hattu päässä. Käytännössä kartoitan asiakkaiden ja sisäisten sidosryhmien tarpeita, joiden kautta viemme alustaa ja kehitysprojekteja eteenpäin devaustiimin kanssa, Veli-Pekka kertoo uudesta roolistaan Ohjelmistoja.fi:llä.

Veli-Pekan mukaan Ohjelmistoja.fi on yrityksenä mielenkiintoisessa vaiheessa kehitysprojekteille:

– Uskollista asiakaskuntaa on jo paljon ja konseptille on kysyntää, koska hyödyt ymmärretään ja yrityksille on arvokasta saada keskitettyä ohjelmistohankinnat yhteen paikkaan. On hienoa päästä tässä vaiheessa mukaan kiihdyttämään ja kehittämään markkinapaikkaa käyttäjillemme, eli asiakkaillemme ja SaaS-ohjelmistojen tarjoajille. 

Monipuolinen tausta antaa näkökulmaa niin tekniseen kehitykseen kuin asiakkaan tarpeiden ymmärtämiseen

Veli-Pekka on koulutukseltaan tradenomi. Työelämässä hän aloitti koodarina, josta heräsi kiinnostus markkinointiin ja palveluiden suunnitteluun koodia laajemmin. Näitä tehtäviä Veli-Pekka pääsi tekemään asiakkuusmarkkinointi- ja mediatoimistoissa projektipäällikkönä ja analyytikkona. Veli-Pekka keskittyi tehtävissä erityisesti tulospohjaiseen markkinointiin sekä verkkosivujen analytiikan seuraamiseen ja kehittämiseen.  

– Markkinointi- ja mediatoimistokokemuksen lisäksi olen vastannut amerikkalaisen ACE (nykyään Chubb) vakuutusyhtiön Suomen suoramyyntikampanjoista, eli asiakashankinnasta ja ristiinmyynnistä. Tämä avasi käsitystä siitä, mitä tukitoimintoja vaaditaan ylivertaisen asiakaskokemuksen tuottamiseksi ja miten tärkeää on, että kaikki organisaatiossa toimivat hyvin yhteistyössä välttäen siiloutumista.

Veri veti Veli-Pekan takaisin tekniselle puolelle koodauksen pariin nelisen vuotta sitten, jonka jälkeen hän ollut ohjelmistokehittäjänä UPM:n identiteetin ja pääsynhallinnan parissa sekä kehittämässä Elisan yritysasiakkaiden verkkopalvelua. Nyt Ohjelmistoja.fi:ltä löytyi rooli, jossa Veli-Pekka pääsee yhdistämään sekä teknisen että liiketalouden ymmärryksen.

– Ohjelmistoja.fi:llä on hyvä porukka ja näkee heti, kuinka tiimi on aidosti innostunut asiastaan. Yrityksessä on hyvä eteenpäin vievä meininki ja selvästi yhteisenä arvona on, että asioita kehitetään rohkeasti, Veli-Pekka summaa ensivaikutelmaansa uudesta tiimistä. 

Data ei valehtele

Oikeiden mittareiden määrittäminen ja seuraaminen on oleellinen osa mitä tahansa projektia, kun halutaan kehittyä. On pystyttävä määrittelemään mikä toimii, mikä ei, miten hyvin ja miksi. Mitattavuus ja dataseuranta on Veli-Pekan analyytikon taustalla luontaista ja hän kokee, että Ohjelmistoja.fi:llä on hyvät työkalut ja osaava tiimi: kun nämä yhdistää dataan ja asiakaskokemukseen voidaan palvelua kehittää vielä entisestään.

– Järjestelmät ja data ovat aina olleet mukana tekemisessäni. Mitattavuus on tärkeä osa kehitystä ja asiakaslähtöisyyttä, jotta kehitystoimenpiteet voidaan keskittää oikein ja pystytään myös jälkikäteen todentamaan arvon tuottaminen.

Analyytikko on analyytikko paikoitellen myös vapaa-ajalla: 

– Tuloshenkisyys ja mittarimadon luonne kulkee tietyissä asioissa mukana myös vapaa-ajalla.  Tykkään asettaa tavoitteita ja seurata kehitystä, tästä esimerkkinä uusin innostukseni lenkkeily, jota on tosi motivoivaa mitata sykemittarin ja appien avulla. Osaan tosin ottaa myös rennommin! Välillä lenkkeillään koiran kanssa luonnosta nautiskellen, eikä aina tarvitse olla appi päällä, Veli-Pekka naurahtaa. 

Veli-Pekan vinkki kehitysprojekteihin:

Data on aina tärkeää, mutta myös kokonaiskuva ja syvempi insight on oltava hallussa, jotta päästään loistaviin tuloksiin. Otetaan vertauskuvaksi lentäminen. Lentäjällä on käytössään nippeleitä ja spesifejä mittareita, mutta hänellä on myös ikkuna. Lentäminen onnistuu parhaiten käyttämällä molempia. Datan analysoimiseen lisäksi tulee myös nähdä ikkunasta ulos – kehitysprojekteissa täytyy seurata oman toimialan kehitystä ja visioita sekä keskustella asiakkaiden kanssa ymmärtääkseen heidän ajatuksiaan ja tarpeitaan. 

Lue myös muut artikkelit tiimistämme:

Apua ohjelmistojen valintaan, hankintaan ja käyttöönottoon

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellenne sopivimmat ohjelmistot

sovi tapaaminen

Uutiskirjeen tilaajana pysyt kärryillä liiketoimintaohjelmistojen kehityksestä ja näet ensimmäisenä mielenkiintoiset uutiset.

Tilaa uutiskirje