Tässä juttusarjassa esittelemme Ohjelmistoja.fi:n tiimin jäseniä.

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa maisteriopintoja suorittava Aleksi Luukkonen aloitti Ohjelmistoja.fi:n asiakaspalvelijana 17. elokuuta – eli kolmen kuukauden merkkipaalu yrityksessä tuli täyteen kaksi päivää ennen tämän artikkelin julkaisua. Kolme kuukautta on kulunut nopeasti ja Luukkonen on viihtynyt erinomaisesti monipuolisessa työssään.

Luukkonen halusi päästä kiinni työelämään jo opintojensa aikana, mitä hän suosittelee vahvasti kaikille muillekin. Ohjelmistoja.fi:llä hän on tehokas tiimin jäsen ja kerryttää samalla arvokasta kokemusta työelämästä oman alansa maailmassa.

Ahkera työntekijä jo yläkoulussa – korkea työmoraali ja selkeät tavoitteet siivittävät eteenpäin

Luukkonen aloitti työnteon jo kahdeksannella luokalla jakaen lehtiä ympäri vuoden. Hän jatkoi työtä aina armeijaan lähtemiseen asti. Lyhytkestoisia taukoja työnteossa oli vain harvoin.

– En ajatellut sitä niinkään työnä, vaan hyötyliikuntana, josta maksetaan. Fyysinen työ tuntui hyvältä vastapainolta opiskelulle, Luukkonen kertoo.

Luukkonen kävi lukion Joensuun normaalikoulussa, mistä tie vei Kajaaniin Kainuun prikaatiin. Tämän jälkeen oli vuorossa opintojen suunnittelu – tai Luukkosen tapauksessa jo tehtyjen suunnitelmien toteuttaminen.

– Tiesin jo yläasteella haluavani opiskella kauppatieteitä. Päädyin Aalto-yliopistoon, koska muutama kaverini kehui sen olevan huippupaikka – ja niinhän se onkin.

Luukkonen on erikoistunut vuonna 2017 aloittamissaan kauppatieteen opinnoissa strategiaan, ja lukee sivuaineina rahoitusta ja markkinointia. Hän otti tähtäimeensä suorittaa kandiopinnot mahdollisimman nopeasti – ja onnistui. Niiden parissa kului vain reilut pari vuotta. Ripeä opiskelutahti ei jättänyt sijaa työpaikalle, minkä Luukkonen päätti korjata.

– Maisteriopinnot suoritan nyt rennommalla aikataululla, sillä haluan saada myös työkokemusta opintojeni aikana. Konkreettinen tekeminen on muutenkin enemmän oma juttuni kuin puhdas teoriapainotteisuus.

Tältä pohjalta Luukkonen löysi tiensä Ohjelmistoja.fi:lle.

Asiakaspalvelu on palkitsevaa työtä: ”hyvällä asialla tekemässä hyviä juttuja”

Viime kesänä Luukkonen selasi työilmoituksia ja laati hakemuksia mielenkiintoisiin paikkoihin.

Keväällä alkanut työ B2B-markkinoinnissa ja tapaamisten järjestämisessä oli päättynyt koronan aiheuttamien poikkeusolosuhteiden myötä – tuttu tilanne monelle muullekin. Luukkonen ei kuitenkaan lannistunut, vaan etsi päättäväisesti uutta mahdollisuutta päästä kiinni työelämään.

Ohjelmistoja.fi:n työpaikkailmoitus herätti Luukkosen huomion erityisesti siksi, että ohjelmistoala kiinnostaa häntä. Hän lähetti hakemuksen ja sai kutsun haastatteluun.

Kannatti hakea: Luukkosta pyydettiin töihin heti haastattelua seuraavana päivänä.

Luukkosen monipuoliseen työnkuvaan Ohjelmistoja.fi:n asiakaspalvelutehtävissä kuuluu eniten sähköposteihin, tiketteihin ja puheluihin vastaamista, tilausten hallintaa, sekä teknisten ongelmien ratkaisua. Myös yhteistyökumppanien lisenssiasioiden käsittely ja verkkosivujen päivittäminen löytyvät tehtävälistalta yhdessä vaihtelevien juoksevien asioiden kanssa. Tekeminen ei siis lopu kesken.

Yksin ei tarvitse jäädä, vaikka kohdalle osuisi haastavampikin tilanne.

– Meillä on talo täynnä teknisen puolen asiantuntijoita auttamassa, mikäli asiakkaan ongelman ratkaisu vaatii kovemman luokan teknistä osaamista. Tiiminähän täällä töitä tehdään.

Luukkonen onkin viihtynyt mainiosti Ohjelmistoja.fi:llä. Parasta ja samalla palkitsevinta työssä on hyvän asiakaspalvelukokemuksen tarjoaminen ja pulmien ratkaiseminen nopeasti.

– Tietää olevansa hyvällä asialla tekemässä hyviä juttuja, Luukkonen painottaa.

Urheilu tuo tasapainoa työn ja opintojen välille

Työ Ohjelmistoja.fi:llä istuu mainiosti Luukkosen elämäntilanteeseen.

– Tämä työ sopii hyvin opintojeni kylkeen, sillä työtehtävät ovat sopivan haastavia ja saan arvokasta työkokemusta ilman, että työt tai opinnot jäisivät toisen alle. Työpaikallekin pääsee kätevästi fillarilla parissakymmenessä minuutissa.

Urheilu onkin edelleen keskeinen tasapainottaja Luukkosen arjessa.

Työmatkapyöräily yhdistettynä aamuiseen lenkkeilyyn ja muuhun liikuntaan muodostavat mieleisen harrastuksen. Tämän lisäksi vanhempien luona käyminen, kaverien kanssa vietetty aika sekä opiskelijaelämän karkelot auttavat luomaan selkeät raamit työn, opiskelun ja vapaa-ajan välille.

– Vaikka opinnot ja työt ovat tärkeitä ja mielenkiintoisia, palautumista ja akkujen lataamista ei saa unohtaa, Luukkonen toteaa vielä lopuksi.

Luukkosen vinkit opiskelun ja työn yhdistämiseen: Suosittelen hankkimaan kokemusta omalta alalta jo opintojen aikana. Pyri löytämään toimiva tasapaino työn, opiskelun ja vapaa-ajan välillä, ja säilytä kohtuus kaikessa tekemisessä. Eikä kannata olla liian nirso töiden suhteen – ketään tuskin palkataan esihenkilötehtäviin kesken opintojen. Kaikki kokemus omalta alalta on arvokasta ja luo pohjan tulevaisuudelle. Tämä on maraton, ei pikajuoksu, joten ajattele asioita pitkällä tähtäimellä.

Lue myös muut artikkelit tiimistämme:

Ota yhteyttä, me palvelemme sinua

Autamme sinua valitsemaan ja ottamaan käyttöön yrityksellenne sopivimmat ohjelmistot.

Ota yhteyttä