fbpx

Tiedostojen varmuuskopiointi on yrityksen paras vakuutus

Tietokoneen ja tiedostojen varmuuskopiointi ja suojaus on syytä olla kunnossa tänä päivänä. Suurin kyberuhka yrityksille tällä hetkellä ovat erilaiset haittaohjelmat, joilta eivät suojaa virustorjuntaohjelmat tai palomuurit – tai edes tavalliset pilvipalvelut. Ainoa tapa pitää tiedostot varmassa tallessa on automaattinen reaaliaikainen varmuuskopiointi. Varmistuspalveluja tarjoavan Nexeticin myyntijohtaja Henry Liukko-Sipi kertoo, miksi varmuuskopiointi on ensisijaisen tärkeää sekä miten se tehdään.

Kuvittele, että kaikki yrityksesi tiedostot katoaisivat juuri nyt – tai edes kolmasosa niistä. Aika karmaiseva ajatus, eikö? Mikäli haluat välttyä tältä kauhukuvalta, varmuuskopioi tiedostosi tehokkaasti ja turvallisesti.

Yritys on aina itse vastuussa tiedoista, vaikka ne olisi tallennettu pilvipalveluun. Toukokuussa voimaan tullut GDPR (General Data Protection Regulation) vaatii, että tiedot on tallennettu EU:n alueelle ja voidaan tarvittaessa palauttaa nopeasti ja luotettavasti. Palauttaminen voi olla tarpeen esimerkiksi oikeudellisista syistä. On tärkeää että tietokoneen ja sen tiedostojen varmuuskopiointi ja suojaus on kunnossa.

Turvallisuusriskien laaja kirjo: kyberuhat, onnettomuudet ja huolimattomuus

Haittaohjelmat leviävät useimmiten sähköpostien kautta, joissa kutsutaan klikkaamaan linkkiä tai avaamaan liitetiedosto. Suomessa oltiin pitkään paremmassa turvassa näiltä kielen ansiosta: sähköpostit olivat huonolla suomella kirjoitettuja ja siksi helppo tunnistaa turvallisuusuhiksi. Nykyään viestit ovat monesti täydellistä suomea ja siksi suurempi riski. Erityisesti kiristysohjelmat (eng. ransomware) ovat yleistyneet viime aikoina.  

Tiedostoja uhkaavat myös inhimilliset virheet ja huolimattomuus, kuten tiedostojen poistaminen vahingossa tai virheelliset muutokset niin, että alkuperäisiä ei voida enää palauttaa. Myös palvelukatkokset, laiteviat, tulipalot ja varkaudet voivat hävittää yritykselle elintärkeää tietoa. Vaurioituneelta kovalevyltä saadaan harvoin palautettua kaikkia tiedostoja.

– Yleensä tietokoneet ovat vakuutettuja, mutta tiedostot eivät, vaikka niiden arvo on moninkertainen, Liukko-Sipi toteaa.

Tietokoneen ja sen tiedostojen varmuuskopiointi ja suojaus

Pilvipalvelu ei ole sama kuin tiedostojen varmuuskopiointi. Yritykset jakavat tietoa pilvipalvelujen avulla sekä tallentavat sinne tärkeitä tiedostoja. Tavallinen pilvipalvelu ei kuitenkaan paranna tietoturvaa – päinvastoin, se moninkertaistaa riskit.

– Kun pilvipalvelua käytetään tiedon jakamiseen yrityksen sisällä, haittaohjelma pääsee leviämään sen kautta kaikkiin koneisiin ja tiedostoihin, Liukko-Sipi selittää.

Ainoa tapa varmistaa tiedostojen turvallisuus haittaohjelman iskiessä on kryptattu varmuuskopiointi ulkopuoliselle serverille. Korkeatasoisen suojauksen lisäksi avainasemassa ovat myös automaattinen ja reaaliaikainen varmuuskopiointi. Näin käyttäjän ei tarvitse muistaa varmuuskopioida tiedostoja manuaalisesti, mikä takaa kaiken tiedon tallentumisen.

Nexetic on suomalainen tiedostojen ja tietokoneen varmuuskopiointipalvelu

Suomalainen Nexetic tarjoaa automaattista tietokoneen tai pilvipalvelun tiedostojen varmuuskopiointipalvelua jossa tiedot on kryptatussa muodossa. Yhtiön serverit sijaitsevat Suomessa, mikä täyttää GDPR-vaatimukset, ja tiedostot tallennetaan aina vähintään kahteen paikkaan. Lähetettäessä tiedostot tarkistetaan, joten saastuneita tiedostoja ei pääse palvelimille. Varmuuskopiointi ei rasita kaistaa tai vaikuta koneen käytettävyyteen, ja toimii sekä Windows- että Mac-koneissa.

– Yritykset haluavat jakaa tietoja pilvessä turvallisesti, mutta ohjelmia tähän on vähän. Markkinat ovat kuitenkin kasvussa, sillä kyberuhkien määrä vain lisääntyy, Liukko-Sipi arvioi.

Tällä hetkellä muutkin kuin  suuryritykset ja julkishallinto, ovat valmiita maksamaan varmuuskopioinnista ymmärtäessään sen arvon, sillä yhä suurempi osa tärkeistä asioista on tiedostoina koneella.

Haluatko varmuuskopioida pilvipalvelun tai tietokoneen tiedot?

Nexetic varmistuksen ja muita ohjelmistoja saat SaaShop-verkkokaupasta. Jos haluat kokeilla tai pyytää tarjouksen niin ole yhteydessä neuvontapalveluumme neuvonta@saashop.fi 

Hyödynnä pakettitarjous (o365 + Nexetic + Trendmicro)

Olemme paketoineet kolme hyvää työkalua yhteen pakettiin.

  • Office  365  toimiston perustyökalu
  • Nexetic varmistuspalvelu
  • Trendmicro virustorjunta.

Erikseen ostettuna paketille on hintaa 15,99€/kk, nyt rajoitetun ajan vain 12,00€/kk  

(hinta per käyttäjä, 12kk sopimus, ei voi yhdistää muihin etuihin.)

Kysy lisää myynti@ohjelmistoja.fi

Pyydä tarjous / Ota yhteyttä

Rekisteröidy ja hyödynnä etu!

Rekisteröidy uuteen verkkokauppaamme ja saat 50€ edun tuleviin ostoksiin ja voit heti hyödyntää sen Nexetic varmuuskopiointiohjelmiston hankinnassa.

https://kauppa.ohjelmistoja.fi/fi-fi/register

Avaa asiakastili verkkokauppaan
2019-08-07T14:05:25+03:00November 6th, 2018|SaaS-aiheiset artikkelit, SaaShop tuotteet & uutiset|